وبا

۱- دست‌های خود (بخصوص زیر ناخن‌ها) را پس از اجابت مزاج و قبل از مصرف هر نوع مواد غذایی بشویید.
۲- از مصرف غذایی که در جای گرم نگهداری شده. خودداری کنید (بخصوص در طول مسافرت)
۳- سبزیجات و میوه‌ها را طی مراحل زیر انگل زدایی و ضدعفونی نمائید:
الف) شستشو با آب ساده برای زدودن گل و لای
ب) شستشو با مایع ظرف‌شویی (انگل زدایی) که به ازا هر لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرف‌شویی به مدت ۵ دقیقه استفاده می‌شود.
ج) ضدعفونی با مواد ضدعفونی کننده در دسترس (قابل تهیه از داروخانه‌ها)
د) شستشوی نهایی با آب ساده
۴- از مصرف هرگونه ماده غذایی فاقد بسته بندی بهداشتی خودداری کنید.
۵- از خوردن سبزیجات خام. سالاد. آب میوه یا بستنی غیر پاستوریزه اجتناب کنید.
۶- تمام میوه‌ها را پوست کنده میل کنید.
۷- اگر در مورد سالم بود آب آشامیدنی شک دارید آب را بجوشانید یا آن را با قرص‌های گندزدا استریلیزه نموده و یا از آب‌های آشامیدنی که در بطری‌های در بسته عرضه می‌شوند استفاده کنید.
۸- از مصرف یخ‌های غیربهداشتی اجتناب کنید.
۹- توالت و محل استفراغ بیماران را جهت پیشگیری از انتشار عفونت با مواد ضدعفونی کننده ترجیحاً پرکلرین یا هالامید ضدعفونی نمائید.
۱۰- از شنا کردن در منابع طبیعی آب (رودخانه‌ها و...) و استخرهای غیربهداشتی اجتناب نمائید.