کلسترول
۱- چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن از آن جدا کرده و از مصرف آن خودداری کنید.
۲- مصرف گوشت قرمز را در وعدههای غذایی خود کم کنید زیرا در گوشت کلسترول به طور پنهان نیز وجود دارد.
۳- از مصرف کله، پاچه، مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی کلسترول هستند، خودداری کنید.
۴- مصرف سوسیس، کالباس و همبرگر را به حداقل برسانید.
۵- قبل از طبخ و مصرف مرغ، پوست آن را کاملاً جدا کنید.
۶- مصرف ماهی به علت داشتن نوعی چربی مفید سبب کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی میشود. سعی کنید حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنید و در صورتی که طعم ماهی را دوست ندارید با افزودن سبزیهای معطر و آب لیمو، آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.
۷- فیبر موجود در حبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده، به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند.
۸- در مصرف زرده تخم مرغ زیاده روی نکنید زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول میباشد. بهتر است هر فرد بالغ بیشتر از ۴-۳ عدد تخم مرغ در هفته مصرف نکند.
۹- از شیر، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چرب استفاده کنید.
۱۰- بهتر است مصرف شیرینیهای خامه دار، چیپس و سس سفید را بسیار محدود کنید.
۱۱- سبزی ها و میوه ها حاوی مقادیر زیادی فیبر و فاقد کلسترول میباشند. سعی کنید از گروه میوه ها ۴-۲ سهم و از گروه سبزی ها ۵-۳ سهم در روز استفاده کنید.
۱۲- سعی کنید در سالاد به جای سسهای چرب، از روغن زیتون با آب لیمو یا سرکه و سبزیهای معطر استفاده کنید. همچنین میتوانید ماست را جایگزین سس مایونز کنید.
۱۳- مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش داده، غذای خود را آب پز، بخارپز، کباب شده یا تنوری تهیه کنید. توصیه میشود از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی به جای روغنهای جامد و مایع استفاده کنید.
۱۴- به جای روغنهای جامد، کره، مارگارین و چربیهای حیوانی از روغنهای مایع مثل: روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.