مسمومیتها و سفر
مسمومیتهای غذایی و دارویی از شایعترین مسمومیتها در مسافرت میباشند ولی رعایت برخی نکات بهداشتی در طول سفر میتواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری نماید:
۱- از مصرف مواد و آشامیدنیهای فاقد بسته بندی بهداشتی از قبیل آبمیوه، معجون، ساندویچ، سادالویه و...، همچنین فرآوردههای لبنی محلی نامطمئن مثل پنیر، کره، کشک، خامه و... اجتناب کنید.
۲- به هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید و انقضا محصول، شماره پروانه ساخت و بهره برداری توجه نمایید.
۳- از مصرف نوشیدنیهای گرم در لیوانهای یکبار مصرف و شفاف (بی رنگ) خودداری کنید.
۴- در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت، ابتدا آن را به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمائید.
۵- از خرید مواد غذایی از دوره گردها و اغذیه فروشیهای غیربهداشتی خودداری نمائید.
۶- در صورت امکان از غذاهای سبک (حاضری) مانند نان، پنیر، گردو در طول سفر استفاده کنید.
۷- از مصرف سبزی و میوه نشسته پرهیز نمایید.
۸- از بردن میوههای فاقد پوست نظیر انگور در طول سفر خودداری کنید.
۹- مواد غذایی را در ظروف در بسته نگهداری نمایید.
۱۰- سعی کنید از مواد غذایی فاسد نشدنی استفاده کنید.
۱۱- توجه داشته باشید که علائم زیر میتواند نشانه مسمومیت باشد:
درد شکم، تهوع، استفراغ، اسهال، ضعف و بی حالی، استشمام بوی ماده سمی از دهان بیمار، خواب آلودگی، تنفس ضعیف و بالاخره اغماء.