آنفلوآنزای پرندگان
۱- تا حد امکان از حضور در محلهای نگهداری پرندگان (مرغ، خروس، بوقلمون، اردک، غاز و...) خودداری کنید.
۲- از تماس با محصولات پرندگان (پر، فضولات و...) حتی پرندگان خانگی خودداری کنید.
۳- از نزدیک شدن و جابجا کردن لاشه پرندگان اهلی و وحشی خودداری نمایید.
۴- محصولات گوشتی (خصوصاً مرغ) مصرفی خود را از مراکز مجاز و بهداشتی به صورت بسته بندی تهیه نمایید.
۵- در صورت تماس با پرندگان و محصولات آنها دستهای خود را به دقت با آب و صابون بشویید.
۶- جهت پاک کردن محصولات گوشتی (به خصوص مرغ) از دستکش استفاده نموده پس از اتمام کار دستکش را ضدعفونی کرده و دستهای خود را نیز با آب و صابون به دقت بشویید.
۷- به پرندگانی مانند اردک و غاز به این دلیل که این پرندگان ناقل بدون علامت هستند، توجه ویژه داشته باشید.
۸- پخت و پز مناسب گوشت برای کشتن ویروس به طوری که درجه حرارت داخلی مرغ و فرآوردههای مرغی به ۷۰ درجه سانتیگراد برسد توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است.
۹- توجه داشته باشید که فریزر کردن گوشت مرغ باعث کاهش بیماریزایی نمیشود و ویروس تا ۳ ماه در گوشت منجمد زنده باقی میماند.