فصل بهار در کنار تمام زیباییهایی که دارد، میتواند به دلیل گرده افشانی گلها روزهای سختی را برای برخی افراد که مبتلا به آلرژیهای فصلی هستند، به همراه داشته باشد.
یکی از عمده ترین مشکلاتی که گرده افشانی گلها برای این دسته از افراد میتواند داشته باشد، عطسه، آبریزش و خارش بینی و قرمزی چشمها است.
علائم آلرژی به علائم بیماری سرماخوردگی بسیار شباهت دارد و در بسیاری از موارد با سرماخوردگی به خصوص در افرادی که برای اولین بار آلرژی در آنها بروز کرده است، اشتباه گرفته میشود. در صورتی که علائم ذکر شده بیش از دو هفته طول بکشد، فرد دچار آلرژی شده است و نباید داروهای سرماخوردگی مصرف شود. البته علائمی مانند خارش بینی، چشمها و پوست بدن از علائم مشخصه آلرژی است درصورتی که درسرماخوردگی فرد با چنین علائمی روبه رو نمیشود.در آلرژی تب ایجاد نمیشود اما در عفونتها و سرماخوردگیها تب، خستگی و بدن درد در فرد بروز میکند.
درمان آلرژی اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که اگر این بیماری کنترل نشود، بتدریج پیشرفت و در مسیر مجرای تنفسی التهاب ایجاد میکند و به این ترتیب فرد مستعد ابتلاء به آسم میشود. از روشهای درمانی متعددی برای درمان آلرژی استفاده میشود اما هیچ یک از این روشها درمان قطعی نیستند و تنها موجب تسکین علائم بیماری میشوند.
برای مقابله با آلرژیهای فصلی بهترین کار این است که دو تا سه هفته پیش از شروع فصل فرد به پزشک مراجعه و درمان خود را شروع کند. البته برخی داروها که برای این دسته از بیماران تجویز میشود تنها علائم بیماری را کنترل میکند.
در آلرژیهای بهاره بهتر است:
- در طول روز از حضور در محیطهای باز خودداری نموده، پس از ورود به خانه دست و صورت خود را شسته و لباسها را عوض نمائید.
- در محیطهای باز از عینکهایی با شیشه بزرگ و ماسکهای فیلتردار استفاده کنید.
- درها و پنجرههای خانه باید بسته باشد، اتاق خواب تهویه مناسبی داشته باشد و لباسهای شسته شده برای خشک شدن در فضای آزاد قرار داده نشود.
- برخی از مواد غذایی، عطرها و بوها نیز محرک هستند و میتوانند علائم آلرژی را به ویژه در افرادی که دارای آسم هستند، تشدید نمایند.
- نگهداری گلدانهای کوچک در فضای منزل، پرندگان و حیوانات خانگی مانند جوجه، اردک، گربه و سگ آلرژی را شدت میبخشند.
حساسیت فصلی تنها مخصوص فصل بهار نیست بلکه در تابستان و پاییز با خوردن بعضی از میوهها مانند هندوانه، خربزه، انگور، گوجه فرنگی و توت فرنگی ممکن است ظاهر شود.
به طور کل باید گفت آلرژی زمینه ارثی و ژنتیکی دارد اما عوامل محیطی میتواند آن را از حالت بالقوه به حالت بالفعل درآورد؛ مصرف غذاهای آماده و افزایش آلودگیهای محیطی به ویژه در شهرهای صنعتی موجب شده است هر سال شاهد افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به انواع آلرژی در کشور باشیم آلرژی میتواند به صورت ناگهانی یا تدریجی ایجاد شود و کمتر از چند دقیقه یا بیشتر از چند سال ادامه داشته باشد. بنابراین به نظر میرسد بهترین راه پیشگیری همان دوری از عوامل آلرژی زا باشد.
|