شرح وظایف
هدف کلی:
- ارتقاء سطح بهداشت، سلامت و ایمنی دانشگاه و دانشگاهیان
اهداف اختصاصی:
- کاهش مشکلات زیست محیطی
- کاهش میزان حوادث و خطرات
- بالابردن سطح فرهنگ و اطلاعات بهداشتی
- اعمال و اجرای مقررات و استاندارهای بهداشت محیط، حرفه ای و ایمنی
- کاهش موارد ابتلا به بیماری
- کاهش هزینه های درمانی دانشگاهیان
شرح وظایف:
۱) برنامه ریزی:
- تهیه و تدوین طرح ها (عملیاتی، مداخلاتی و …) برنامه ها، رویه ها و راهکارهای مرتبط با بهداشت، سلامت و محیط زیست در دانشگاه
۲) نظارت و پایش:
- نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
- نظارت بر عملکرد موسسات و گروه های پیمانکاری طرف قرارداد
- پایش وضعیت سلامت کارکنان اماکن عمومی و امکنه تهیه و توزیع مواد غذایی
۳) هماهنگی درون بخشی:
- هماهنگی با واحدهای مرتبط با آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی و تهیه پوستر، پمفلت و تراکت
- هماهنگی با گروه های پیشگیری و مبارزه با بیماری ها در خصوص پیشگیری و مهار بیماری ها
- هماهنگی با واحدهای تشخیصی و درمانی
۴) هماهنگی برون بخشی
- هماهنگی با دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان
- هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص استخرهای شنا و اماکن ورزشی
- هماهنگی با اداره تغذیه در خصوص غذاخوری ها
- هماهنگی با امور خوابگاه ها در زمینه بهداشت خوابگاه ها
- هماهنگی با اداره کل پشتیبانی و طرح های عمرانی
- هماهنگی با دیگر سازمان ها، نهادها و ارگان های مرتبط با بهداشت، ایمنی و محیط زیست
۵) اقدامات اجرایی:
- اجرای دستورالعمل های واصله
- جذب، سازماندهی و تربیت دانشجویان به منظور آماده ساختن آنان در انجام خدمات همیاری و ارجاع و تسهیل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به دانشجویان
- صدور کارت بهداشت
- برپایی نمایشگاه ها و جشنواره های بهداشت، ایمنی به مناسبت های مختلف
- برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه های بهداشت و ایمنی (روز بهداشت، هفته سلامت و …)
- برگزاری ایستگاه های سلامت
- تهیه پوستر، پمفلت و محتواهای آموزشی
۶) آموزش:
- ارائه آموزش بهداشت متصدیان و پیشه وران تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
- ارائه آموزش های بهداشت به ناظرین و رابطین بهداشت و ایمنی
- ارائه آموزش به دانشجویان و همیاران دانشجویی بهداشت و سلامت
- ارائه آموزش های بهداشت به کارکنان دانشگاه و کارشناسان آزمایشگاه ها
۷) بازدید و کنترل
- انجام بازدیدهای بهداشتی از اماکن دانشگاهی از قبیل
- غذاخوری ها
- خوابگاه ها
- آزمایشگاه ها
- اماکن ورزشی
- بوفه ها
- اصناف (نانوایی، میوه فروشی، آرایشگاه، سوپرمارکت و …)
- اماکن اداری، آموزشی و....
۸) ارزشیابی
- جمع آوری و تجزیه تحلیل آمار و اطلاعات و ارائه گزارشات مربوطه
وظایف همیاران بهداشت
۱- شرکت در برنامههای آموزشی ترویجی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه
۲- مشارکت و همراهی با مرکز بهداشت و درمان دانشگاه در اجرای برنامههای آموزشی پیشگیری
۳- همکاری با مرکز بهداشت و درمان دانشگاه در طراحی، تدارک و اجرای طرحهای پیشگیری بهداشتی و مداخلاتی با رویکرد اجتماعمحور به ویژه در سطح خوابگاهها
۴- کنترل و گزارش وضعیت شاخصهای بهداشت و سلامت با استفاده از فرمهای ارزیابی
۵- ارتباط مؤثر با دانشجویان به منظور آموزش بهداشت و جلب مشارکت آنها در برنامههای بهداشتی
۶- شناساندن خود به عنوان رابط بهداشت در گروه هدف
۷- شناسایی و انتقال انتقادات، پیشنهادات و مطالبات بهداشتی دانشجویان به مرکز بهداشت و درمان
۸- انتقال سریع اطلاعات در فوریتها و همه گیری های مرتبط با بهداشت و سلامت و پیگیری آنها
۹- انعکاس موضوعات مرتبط با بهداشت در نشریات و برنامههای دانشجویی مرکز بهداشت و درمان
۱۰- ارائه گزارش ماهانه فعالیتها به مرکز بهداشت و درمان
۱۱- همکاری با مرکز بهداشت و درمان در فعالیتهای آموزشی بهداشت و سلامت
۱۲- شرکت در جلسات هماهنگی و آموزشی مرکز بهداشت و درمان